Burak i Jícama na endywii z sosem jogurtowym czosnkowym
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Beet and Jícaman on Endive with Garlic Yogurt Dressing could be an awesome recipe to try. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Ten przepis służy 50. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz buraki, endywię belgijską, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Beet And Jícaman On Endive With Garlic Yogurt Dressing, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i Jicamy z sosem z orzechów makadamia, oraz Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jogurt odcedzić na dużym sitku wyłożonym podwójną grubością gazy, schłodzony, co najmniej 8 godzin. Wymieszać odsączony jogurt z czosnkiem, miętą i solą do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Buraki owinąć w folię i piec w środku piekarnika 1 1/4 godziny, lub do miękkości po przekłuciu nożem. Fajne buraki. Buraki obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę. Wymieszać z cukrem, skórką, sokiem pomarańczowym, octem, olejem, koprem włoskim i solą do smaku.
Sok z cytryny wymieszać w dużej misce z zimną wodą.
Wyciąć końce z endywii i oddzielić na liście. Moczyć w wodzie cytrynowej 10 minut, aby endywia nie odbarwiała się.
Rozłóż sos na każdym liściu i łyżką sałatki z buraków.
* Możesz zrobić opatrunek 2 dni wcześniej i schłodzić go, przykryty.* Buraki mogą być pieczone, a buraki i jícama pokrojone w kostkę, 1 dzień wcześniej. Ale przechowywać oddzielnie, schłodzone, w zamykanych plastikowych torbach.