Bulion Z Indyka Domowej Roboty
Domowy bulion z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 7 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 1243 kalorii, 155g białka, oraz 64G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz podroby z indyka i szyję z 1 indyka, selera, wody i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bulion Kukurydziany Domowej Roboty, Bulion Z Kurczaka Domowej Roboty, oraz Bulion Warzywny Domowej Roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać skrzydełka indyka, podroby, i szyi; smażyć 15 minut lub aż dobrze rumiane. Przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 5 minut. Wymieszać cebulę i seler; przykryć i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać 8 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Przecedzić bulion przez drobne sito do dużej miski; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc. Odtłuścić zestalony tłuszcz z powierzchni bulionu; wyrzucić.