Bulion jagnięcy z jogurtem ogórkowo-miętowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj bulion jagnięcy z ogórkiem i jogurtem miętowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 261 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, pieprz, marchew i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dip ogórkowo-miętowy jogurtowy, Sałatka ogórkowa z jogurtem i miętą, oraz Stelaż jagnięcy z jogurtem ogórkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki umieścić w rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3-4 minuty i odcedzić pianę, która tworzy się na powierzchni, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować delikatnie przez 1 1/2-2 godziny, aż jagnięcina będzie miękka i prawie spadnie z kości, a następnie usunąć z ognia.
Wyjąć trzon z wywaru, następnie przełożyć wywar przez drobny sitko lub sito do czystego rondla (wyrzucić warzywa) i utrzymać ciepło. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Mięso jagnięce zetrzeć z kości.
Aby służyć, podziel rozdrobnione mięso jagnięce na 6 misek do zupy. Paski ogórka zebrać w 6 wiązek i dodać po jednym do każdej miski, następnie zalać gorącym wywarem i dodać łyżkę jogurtu. Na koniec kilka gałązek mięty i mielenie czarnego pieprzu.
Aby uzyskać dodatkowy efekt dekoracyjny, podawaj tę zupę z dodatkiem "spaghetti": użyj ostrza grzebieniowego na mandolinie lub pokrój ogórek w wstążki, a następnie pokrój je w cienkie paski za pomocą bardzo ostrego noża.
Wydrukowano za zgodą Le Pain Quotidien Cookbook: Delicious Recipes from Le Pain Quotidien by Alain Coumont. Copyright © Octopus Publishing Group Ltd 2013; tekst copyright © PQ LicensingSA i Creative CommunicationSCRL 2013; zdjęcia copyright © Creative CommunicationSCRL 201
Opublikowane przez Mitchella Beazleya, imprint Octopus Publishing Group Ltd.