Bukiet fasoli i bazylii
Bukiet fasoli i bazylii jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 179 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, fasolę fava, fasolę woskową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest spektakularne. Spróbuj French String Beans / Green Beans, Tomato & Basil Salad, Fasolka szparagowa z bazylią, oraz Maślana Bazylia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blanszujemy fasolę fava w garnku z wrzącą dobrze osoloną wodą 1 minutę, a następnie przekładamy łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie.
Przełożyć favas łyżką szczelinową do małej miski.
Gotuj fasolkę Romano w tym samym garnku z wrzącą wodą, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, około 5 minut, a następnie przenieś do łaźni lodowej, aby przestać gotować.
Dobrze odcedzić i przełożyć do miski.
Gotować fasolkę szparagową w tym samym garnku, aż po prostu miękkie, 6 do 7 minut, a następnie przenieść do kąpieli lodowej.
Delikatnie obierz skórki z fasoli fava (nie ma potrzeby obierania edamame, jeśli używasz), a następnie dodaj do innych fasoli.
Bazylia pokroić na bardzo cienkie strzępy.
Czosnek gotować w oleju z zaokrąglonym 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 1 minuta.
Dodać fasolę, wodę i skórkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania. Wymieszać z bazylią i 2 1/2 łyżeczki soku z cytryny i zdjąć z ognia. W razie potrzeby doprawić solą i sokiem z cytryny.
Fasolę podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Fasolę można gotować we wrzącej wodzie 1 dzień wcześniej i schłodzić.