Bukiet fasoli i bazylii

Bukiet fasoli i bazylii
Bukiet fasoli i bazylii jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 179 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, fasolę fava, fasolę woskową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest spektakularne. Spróbuj French String Beans / Green Beans, Tomato & Basil Salad, Fasolka szparagowa z bazylią, oraz Maślana Bazylia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Blanszujemy fasolę fava w garnku z wrzącą dobrze osoloną wodą 1 minutę, a następnie przekładamy łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
2
Przełożyć favas łyżką szczelinową do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gotuj fasolkę Romano w tym samym garnku z wrzącą wodą, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, około 5 minut, a następnie przenieś do łaźni lodowej, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dobrze odcedzić i przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Gotować fasolkę szparagową w tym samym garnku, aż po prostu miękkie, 6 do 7 minut, a następnie przenieść do kąpieli lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj do fasoli Romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
7
Delikatnie obierz skórki z fasoli fava (nie ma potrzeby obierania edamame, jeśli używasz), a następnie dodaj do innych fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
FasolaFasola
8
Bazylia pokroić na bardzo cienkie strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
9
Czosnek gotować w oleju z zaokrąglonym 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać fasolę, wodę i skórkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania. Wymieszać z bazylią i 2 1/2 łyżeczki soku z cytryny i zdjąć z ognia. W razie potrzeby doprawić solą i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BazyliaBazylia
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
11
Fasolę podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
1
Fasolę można gotować we wrzącej wodzie 1 dzień wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn