Buffalo pieczony indyk z sosem z sera pleśniowego

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Buffalo pieczony indyk z sosem z sera pleśniowego spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 1183 kalorie, 124g białka, oraz 71 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką śmietanę, ser, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak W Sosie Bawolym I Dip Z Serem Pleśniowym Z Prażonymi Słodkimi Ziemniakami, Kalafior Buffalo z sosem z sera pleśniowego, oraz Kurczak faszerowany serem pleśniowym z sosem Bawolym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz odmierzoną sól, nasiona selera i pieprz w małej misce i odstaw na bok.
Wyjąć podroby i szyję indyka z jamy i wyrzucić lub zarezerwować je do innego użytku.
Usunąć wszelkie plastikowe lub metalowe trzymające nogi razem. Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.Rozetrzyj mieszaninę soli Na Zewnątrz indyka, umieść ją na blasze do pieczenia (nie przykrywaj) i przechowuj w lodówce przez 12 do 16 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.Podczas nagrzewania piekarnika, doprawić jamę indyka solą i pieprzem i umieścić kawałki cebuli wewnątrz jamy. Nawiń kawałek sznurka wokół każdej nogi raz, a następnie związać końce razem. Schować skrzydła do tyłu i pod spodem.
Umieścić pierś indyka w dół na stojaku do pieczenia ustawionym na patelni do pieczenia. Piecz przez 30 minut.
Dodaj wodę do patelni i piecz przez 30 minut więcej. W międzyczasie umieścić gorący sos i masło w małym rondlu na małym ogniu i mieszać, aż masło stopi się i mieszaninę łączy.
Zdjąć z ognia.Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Wyjmij patelnię z piekarnika i, używając dwóch ręczników papierowych, aby uchwycić indyka, Odwróć ptaka na plecy. Podsmaż indyka na całej powierzchni z dodatkiem ciepłego masła i gorącego sosu. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie sosem co 15 minut (w razie potrzeby zmieniaj sos), aż termometr do mięsa włożony do wewnętrznej części uda zarejestruje 74° i soki będą czyste, około 45 do 90 minut więcej.
Umieść ostry sos i 8 łyżek masła w małym rondlu na małym ogniu i mieszaj, aż masło stopi się i mieszaninę połączy.
Wyjmij z ognia i w razie potrzeby przewijaj, gdy będziesz gotowy do podania.Pozostałą łyżkę masła rozpuścić na średniej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół. W międzyczasie wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce; odstawić.
Dodaj krem do patelni i doprowadzić do gotowania. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i, stale ubijając, dodaj ser po 1 kawałku na raz, pozwalając każdemu kawałkowi stopić się przed dodaniem następnego. (Jeśli dodasz ser zbyt szybko lub przestaniesz ubijać, sos może się złamać.) Wymieszać zarezerwowaną mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie ubić ją do sosu serowego. Zwiększyć ciepło do średniego i, ubijając od czasu do czasu, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Wyjąć z ognia i przenieść do naczynia do serwowania.
Przenieść pikantny sos maślany do innego naczynia i przekazać oba sosy z rzeźbione indyka.