Budyń żurawinowy na parze może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Budyń Żurawinowy Na Parze, Budyń Żurawinowy Na Parze, oraz Budyń Żurawinowy Na Parze.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej, 1 szklanka białego cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej. Wymieszać z mlekiem, jajkiem i masłem, aż do dobrze wymieszanego. Żurawinę wrzucić do pozostałej 1/4 szklanki mąki do obtarcia, a następnie złożyć na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
żurawina
Cukier Granulowany
Cynamon
Masło
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wlać ciasto do natłuszczonego okrągłego naczynia żaroodpornego z pokrywką, założyć pokrywkę, a następnie ponownie przykryć folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Folia Aluminiowa
3
Umieść naczynie w dużej piecyku lub garnku i napełnij od 3 do 4 cali wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
Patelnia Do Pieczenia
4
Umieść pokrywę na zewnętrznym garnku i przykryj folią aluminiową. Włącz ciepło do średnio wysokiego i pary przez 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Garnek
5
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne po pierwszej godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
6
Do sosu wymieszać 1/2 szklanki białego cukru, brązowego cukru, masła i śmietany w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia. Gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie ubić mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Krem Ciężki
Cukier Granulowany
Wanilia
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Patelnia Z Sosem
7
Podajemy plastry budyniu na parze z sosem z brązowego cukru i odrobiną bitej śmietany.