Budyń żurawinowy na parze niani

Budyń żurawinowy na parze niani
Budyń żurawinowy na parze może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Budyń Żurawinowy Na Parze, Budyń Żurawinowy Na Parze, oraz Budyń Żurawinowy Na Parze.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej, 1 szklanka białego cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej. Wymieszać z mlekiem, jajkiem i masłem, aż do dobrze wymieszanego. Żurawinę wrzucić do pozostałej 1/4 szklanki mąki do obtarcia, a następnie złożyć na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
żurawinażurawina
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wlać ciasto do natłuszczonego okrągłego naczynia żaroodpornego z pokrywką, założyć pokrywkę, a następnie ponownie przykryć folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Umieść naczynie w dużej piecyku lub garnku i napełnij od 3 do 4 cali wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Umieść pokrywę na zewnętrznym garnku i przykryj folią aluminiową. Włącz ciepło do średnio wysokiego i pary przez 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
5
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne po pierwszej godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Do sosu wymieszać 1/2 szklanki białego cukru, brązowego cukru, masła i śmietany w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia. Gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie ubić mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Krem CiężkiKrem Ciężki
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podajemy plastry budyniu na parze z sosem z brązowego cukru i odrobiną bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn