Budyń Z Tapioki Pomarańczowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać pomarańczowy Pudding tapioka spróbować. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Mieszanka pomarańczy pępka, mleko, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kokosowy Pudding z tapioki z krwawą pomarańczą, Tapioka " Budyń, oraz Pudding Z Tapioki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę pomarańczową, aby odmierzyć 1 łyżeczkę.
Wyciąć pozostałą skórkę i biały rdzeń z pomarańczy ostrym nożem, a następnie wyrzucić.
Wyciąć segmenty wolne od membran, pozwalając im wpaść do miski, a następnie wycisnąć tyle soku z membran, aby odmierzyć 3 łyżki, dodając go do segmentów.
Dodać likier i 2 łyżki cukru i wymieszać z segmentami.
Podczas gdy segmenty pomarańczowe maceratować, gotować tapioka, mleko, startą skórkę, 1/3 szklanki cukru i 1/8 łyżeczki soli w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Odsączyć pomarańczowe segmenty w sitku nad rondlem, aby dodać płyn do tapioki( segmentów rezerwowych), następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż perły tapioki będą całkowicie przezroczyste, 20 do 30 minut.
Żółtka ubić razem w metalowej misce, następnie stopniowo ubijać gorący budyń na żółtka. Szybko schłodzić, ustawiając miskę w łaźni lodowej i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie (budyń będzie bardzo gęsty).
Białka ubić ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Dodać pozostałą łyżkę cukru i ubić białka, aż po prostu trzymać sztywne szczyty.
Śmietanę ubić w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Białka, następnie śmietanę, w budyń delikatnie, ale dokładnie.
Podziel segmenty pomarańczowe między 6 szklanek, ramekinów lub małych miseczek i wierzch z budyniem. Chłód, pod przykryciem, co najmniej 1 godzina.
* Białka w tym przepisie nie są gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.* Budyń z tapioki można schłodzić do 3 dni.