Budyń Z Tapioki Pomarańczowy

Budyń Z Tapioki Pomarańczowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać pomarańczowy Pudding tapioka spróbować. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Mieszanka pomarańczy pępka, mleko, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kokosowy Pudding z tapioki z krwawą pomarańczą, Tapioka " Budyń, oraz Pudding Z Tapioki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zetrzeć skórkę pomarańczową, aby odmierzyć 1 łyżeczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2
Wyciąć pozostałą skórkę i biały rdzeń z pomarańczy ostrym nożem, a następnie wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Wyciąć segmenty wolne od membran, pozwalając im wpaść do miski, a następnie wycisnąć tyle soku z membran, aby odmierzyć 3 łyżki, dodając go do segmentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać likier i 2 łyżki cukru i wymieszać z segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
CukierCukier
5
Niech macerate 20 minut.
6
Podczas gdy segmenty pomarańczowe maceratować, gotować tapioka, mleko, startą skórkę, 1/3 szklanki cukru i 1/8 łyżeczki soli w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
TapiokaTapioka
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Odsączyć pomarańczowe segmenty w sitku nad rondlem, aby dodać płyn do tapioki( segmentów rezerwowych), następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż perły tapioki będą całkowicie przezroczyste, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
8
Żółtka ubić razem w metalowej misce, następnie stopniowo ubijać gorący budyń na żółtka. Szybko schłodzić, ustawiając miskę w łaźni lodowej i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie (budyń będzie bardzo gęsty).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Białka ubić ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
10
Dodać pozostałą łyżkę cukru i ubić białka, aż po prostu trzymać sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
11
Śmietanę ubić w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Białka, następnie śmietanę, w budyń delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Podziel segmenty pomarańczowe między 6 szklanek, ramekinów lub małych miseczek i wierzch z budyniem. Chłód, pod przykryciem, co najmniej 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Białka w tym przepisie nie są gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.* Budyń z tapioki można schłodzić do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
TapiokaTapioka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn