Budyń z Mango (Flan de Mango)
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Pudding z Mango (Flan de Mango) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 256 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, jajka, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 97 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Flan Mango (Flan de Mango), Mango Chile Flan, oraz Flan Mango na czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Napełnij dużą, płytką patelnię do pieczenia około 1 1/2 cala wodą.
W 8x13 calowej aluminiowej patelni do pieczenia na średnim ogniu wymieszaj cukier i sok z cytryny. Gotować i mieszać aż do karmelizacji.
Wyjąć z ognia i zmiksować w mango, słodzone mleko skondensowane, skrobia kukurydziana, rum, mleko odparowane, jajka i sól.
Ustaw patelnię z mieszaniną mango na patelnię z wodą.
Umieścić w nagrzanym piekarniku i piec 45 minut, lub do firmy. Schłodzić przed wyjściem na talerz.