Budyń Z Czarnego Ryżu
Budyń z czarnego ryżu wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 8 i kosztuje 52 grosze za porcję. Ten deser ma 244 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 343 fanów. Jeśli masz ryż, cukier, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Podobne przepisy to Budyń Z Czarnego Ryżu, Budyń Śniadaniowy Z Czarnego Ryżu, oraz Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały.
Instrukcje
Przynieś ryż, 3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim rondlu 3-4, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte ciasną pokrywką, 45 minut (ryż będzie gotowany, ale nadal mokry). Wymieszać cukier, skąpe 1/4 łyżeczka soli, i 1 1/2 szklanki mleka kokosowego i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest gęsta i ryż jest miękki, ale nadal lekko żucia, o 30 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury ogrzanej lub pokojowej, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 30 minut. Tuż przed podaniem wymieszaj budyń i podziel na 8 miseczek. Pozostałe mleko kokosowe wymieszać i skropić budyniem.
Pudding ryżowy utrzymuje, przykryty i schłodzony, 5 dni.