Budyń Z Bułką Cynamonową
Pudding z bułką cynamonową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 5G białka, oraz 15g tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 64 centów za porcję. Mieszanka mleka, likieru o smaku orzechowym, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 33%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Budyń Z Bułką Cynamonową, Budyń Z Bułką Cynamonową, oraz Budyń Z Bułką Cynamonową dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i ułóż stojak na środku.
Ubij mleko, śmietanę, jajka, 1/2 szklanki cukru, Likier, wanilię i sól w średniej misce, aż jajko się rozpadnie i mieszanina będzie gładka. Równomiernie rozprowadź chleb i orzechy włoskie w naczyniu do pieczenia o pojemności 2 litrów, polej chleb mieszanką budyniową i pozostaw do namoczenia przez co najmniej 15 minut.
W międzyczasie zagotuj około 8 szklanek wody na średnim ogniu.
Równomiernie rozprowadź pozostałą 1 łyżkę cukru na budyniu chlebowym. Umieść napełnione naczynie do pieczenia w większej brytfannie i dodaj tyle gorącej wody, aby sięgała do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piecz, aż krem się zastygnie, a wierzch lekko się zrumieni, około 50 do 60 minut.
Wyjmij z łaźni wodnej i odstaw na 5 do 10 minut przed podaniem.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej.