Budyń Quinoa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Quinoa Pudding spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 281 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Budyń Quinoa, Budyń Quinoa, oraz Budyń Quinoa.
Instrukcje
Spłukać i osuszyć quinoa. Doprowadzić wodę i quinoa do wrzenia w rondlu na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wymieszać mleko, banany, cukier i sól w misce blendera lub robota kuchennego, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę mleka do rondla z quinoa.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż mieszanina stanie się gęsta i kremowa, 5 do 10 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i wanilią i podawać na ciepło.