Budyń Pieczarkowo-Szpinakowy
Przepis na budyń chlebowy z grzybami i szpinakiem można zrobić w około 1 godzinę i 10 minut. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $2.09 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Przynosi ci smak domu. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bagietkę chlebową, oliwę z oliwek, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń chlebowy z grzybami i koprem włoskim, Budyń Chlebowy Z Dzikich Grzybów, oraz Budyń Pieczarkowy Z Indyka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
W dużej misce ubij jajka, mleko, 2 łyżki parmezanu, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż się połączą. Dodać chleb; odstawić na 10 minut lub do zmiękczenia chleba.
W międzyczasie na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj grzyby; gotuj i mieszaj do miękkości.
Dodaj szpinak, czosnek, tymianek oraz pozostałą sól i pieprz. Gotuj i mieszaj, aż szpinak zwiędnie.
Dodaj do mieszanki chleba; dodać ser mozzarella.
Przenieś do natłuszczonego 8 cali.- kwadratowe naczynie do pieczenia; posypać pozostałym parmezanem.
Piec bez przykrycia, 45-50 minut lub do uzyskania złotego koloru, a nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy w menu? Spróbuj połączyć się z Madeiranem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Możesz spróbować Herdade Do Esporao Verdelho. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Herdade Do Esporao Verdelho]()
Herdade Do Esporao Verdelho
Verdelho 2014 ma żywe zielone, trawiaste aromaty i tropikalne nuty z nutą limonki i grejpfruta. Na podniebieniu to wino jest świeże i eleganckie, z intensywnymi nutami owocowymi i mineralnymi prowadzącymi do długiego i trwałego wykończenia.