Budyń na patelni z sosem jagodowym
Krem z patelni z sosem jagodowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis serwuje 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 12g tłuszczu i w sumie 204 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, jeżyny, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 10 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny wynik spoonacular 39%. Spróbuj Berry Custard Shake, Custard Berry Parfaits, oraz Batony Z Kremem Jagodowym Na Lato dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Aby zrobić sos jagodowy, wymieszaj koncentrat soku winogronowego, truskawki, jeżyny i jagody w rondlu na średnim ogniu, aż jagody wyskoczą, a mieszanina zacznie bulgotać. Ustaw ogień na średnio niski i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 5 do 10 minut. Po zagęszczeniu wlej do naczynia do serwowania i pozostaw do ostygnięcia 15 minut w temperaturze pokojowej lub wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Ubij jajka, śmietanę, mleko i cukier w misce, aż cukier się rozpuści, a następnie wymieszaj mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cynamon, goździk i ziele angielskie.
Podgrzej 8-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki mieszanki jajecznej i gotuj, aż będzie twarda, a następnie złóż na pół i wyjmij na talerz do serwowania. Powtórz z pozostałą mieszanką kremu. Przełóż schłodzony sos jagodowy na krem do podania.