Budyń Indyjski
Indyjski Pudding może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję deserów. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz melasę, masło, bitą polewę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Budyń Indyjski, Budyń Indyjski, oraz Budyń Indyjski.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275.Roztopić masło w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż zbrązowieje.
Dodać mleko do patelni; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać mąkę kukurydzianą, stale mieszając trzepaczką. Gotować 5 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, stale mieszając.
Cukier połączyć z 4 kolejnymi składnikami (przez żółtka), dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszankę mąki kukurydzianej do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 275 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż budyń ledwo porusza się po dotknięciu patelni. Schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Esej Chenin Blanc Blend]()
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.