Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj puddingu Guinnessa z kremem Whisky. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 474 fanów. Mieszanka masła, daktyla, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marmalade & whisky bread & butter pudding, Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, oraz Budyń Czekoladowy Guinness.
Instrukcje
1
Suszone owoce wymieszać z jabłkiem, dodać skórki Guinnessa, pomarańczy i cytryny i wymieszać. Przykryć i pozostawić na noc do namoczenia. Masło 1,25 litra/2 litry budyniu, następnie łyżka 2 łyżki ciemnego cukru muscovado. Obróć miskę pod kątem, jiggling cukru wokół, jak idziesz do płaszcza wewnątrz miski.
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostałe suche składniki wymieszać w dużej misce. Masło zetrzeć na tarce, następnie dodać do miski wraz z jajkami i owocami i dobrze wymieszać. Łyżka do miski i wyrównać górę.
Posadź budyń na żaroodpornym Spodku w rondlu, a następnie wlej przegotowaną wodę, aby dostać się do połowy miski. Przykryć i parować przez 6 godzin, uzupełniając wodę od czasu do czasu. Ponownie przykryć świeżym papierem i folią i przechowywać w chłodnym miejscu. Aby podgrzać, parę przez 1 godzinę lub kuchenkę mikrofalową, bez folii, przez 10 minut na Medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.