Budyń Guinness z kremem Whisky

Budyń Guinness z kremem Whisky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj puddingu Guinnessa z kremem Whisky. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 474 fanów. Mieszanka masła, daktyla, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marmalade & whisky bread & butter pudding, Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, oraz Budyń Czekoladowy Guinness.

Instrukcje

1
Suszone owoce wymieszać z jabłkiem, dodać skórki Guinnessa, pomarańczy i cytryny i wymieszać. Przykryć i pozostawić na noc do namoczenia. Masło 1,25 litra/2 litry budyniu, następnie łyżka 2 łyżki ciemnego cukru muscovado. Obróć miskę pod kątem, jiggling cukru wokół, jak idziesz do płaszcza wewnątrz miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Ciemny MuscovadoCukier Ciemny Muscovado
Suszone OwoceSuszone Owoce
GuinnessGuinness
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pozostałe suche składniki wymieszać w dużej misce. Masło zetrzeć na tarce, następnie dodać do miski wraz z jajkami i owocami i dobrze wymieszać. Łyżka do miski i wyrównać górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Weź arkusz folii o długości około 30 cm, przykryj arkuszem papieru o tej samej wielkości i posmaruj papier masłem. Złożyć zakładkę 3cm w
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Posadź budyń na żaroodpornym Spodku w rondlu, a następnie wlej przegotowaną wodę, aby dostać się do połowy miski. Przykryć i parować przez 6 godzin, uzupełniając wodę od czasu do czasu. Ponownie przykryć świeżym papierem i folią i przechowywać w chłodnym miejscu. Aby podgrzać, parę przez 1 godzinę lub kuchenkę mikrofalową, bez folii, przez 10 minut na Medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn