Budyń Guinness z kremem Whisky

Budyń Guinness z kremem Whisky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj puddingu Guinnessa z kremem Whisky. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 474 fanów. Mieszanka masła, daktyla, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marmalade & whisky bread & butter pudding, Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, oraz Budyń Czekoladowy Guinness.

Instrukcje

1
Suszone owoce wymieszać z jabłkiem, dodać skórki Guinnessa, pomarańczy i cytryny i wymieszać. Przykryć i pozostawić na noc do namoczenia. Masło 1,25 litra/2 litry budyniu, następnie łyżka 2 łyżki ciemnego cukru muscovado. Obróć miskę pod kątem, jiggling cukru wokół, jak idziesz do płaszcza wewnątrz miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Ciemny MuscovadoCukier Ciemny Muscovado
Suszone OwoceSuszone Owoce
GuinnessGuinness
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostałe suche składniki wymieszać w dużej misce. Masło zetrzeć na tarce, następnie dodać do miski wraz z jajkami i owocami i dobrze wymieszać. Łyżka do miski i wyrównać górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Weź arkusz folii o długości około 30 cm, przykryj arkuszem papieru o tej samej wielkości i posmaruj papier masłem. Złożyć zakładkę 3cm w
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Posadź budyń na żaroodpornym Spodku w rondlu, a następnie wlej przegotowaną wodę, aby dostać się do połowy miski. Przykryć i parować przez 6 godzin, uzupełniając wodę od czasu do czasu. Ponownie przykryć świeżym papierem i folią i przechowywać w chłodnym miejscu. Aby podgrzać, parę przez 1 godzinę lub kuchenkę mikrofalową, bez folii, przez 10 minut na Medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn