Budyń Figowo-Orzechowy
Pudding figowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1240 kalorii, 38g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.5 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, mielone goździki, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Budyń figowo-orzechowy, Pieczone Figi Crostini, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić figi w żaroodpornej misce z wrzącą wodą na pokrycie; odstawić 20 minut lub aż pulchne.
Miejsce chleb i orzechy włoskie w 15-x 10-calowy jellyroll patelni; piec w 500 przez 3 do 4 minut lub do tosty.
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Zmniejsz temperaturę do 35
Podgrzać mleko, śmietanę i 3/4 szklanki cukru w średnim rondlu na średnim ogniu. (Nie gotować.)
W dużej misce ubijamy jajka i kolejne 4 składniki. powoli ubijamy mieszankę mleczną.
Warstwa połowa chleba i orzechów włoskich równomiernie w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 11-x 7-calowy lub 10-calowy placek, lekko nakładające się plastry; warstwa połowa fig równomiernie na chleb.
Połowę mieszanki mlecznej polać równomiernie na figi. Powtórz procedurę z pozostałym chlebem, figami i mieszaniną mleka. Naciśnij lekko szpatułką.
Posypać orzechami włoskimi i pozostałą 1/4 szklanki cukru równomiernie na wierzchu.
Przykryć luźno folią, pozostawiając narożniki odkryte do brązowych krawędzi(w przypadku stosowania plastra, luźno przykryć folią, pozwalając krawędziom na brąz).
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut, lub aż zestaw.
Wyjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
W razie potrzeby podawać budyń ciepły z sosem rumowym.