Budyń Czekoladowy Głęboki

Budyń Czekoladowy Głęboki
Need a deser bezglutenowy? Głęboki budyń czekoladowy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, półsłodką czekoladę, kakao w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Głęboki, Ciemny Budyń Czekoladowy, Deep-Dish Warstwowy Budyń Bananowy, oraz Deep Chocolate Gateau dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić cukier w dużej misce. Przesiać na nim skrobię kukurydzianą, kakao i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać 1/2 szklanki mleka i wymieszać mieszaninę, aby uzyskać gęstą pastę. Lekko ubić żółtka, następnie dodać je do mieszanki skrobi kukurydzianej, ubijając, aby dobrze wymieszać. Owiń wilgotny ręcznik wokół podstawy miski, aby zapobiec przesuwaniu się po dodaniu poparzonego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Tymczasem, w grubym dnie 2-quart rondel, połączyć pozostałe 2 szklanki mleka i śmietany. Doprowadzić je tylko do wrzenia, a następnie wyjąć garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Wlać niewielką ilość gorącego płynu do mieszanki kukurydziano-kakaowej, stale ubijając. Kontynuuj ubijanie mieszanki mleczno-śmietanowej do miski stopniowo, aż cała ciecz zostanie włączona, a mieszanina będzie gładka. Wypłucz garnek używany do oparzenia mleka i śmietany, ale nie susz go: pomoże to zapobiec przypaleniu budyniu na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wlać krem do czystego garnka i dodać wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Przygotuj czyste sito siatkowe na średniej wielkości misce. Powrót garnek do pieca i mieszać drewnianą łyżką na małym lub średnim ogniu, aż krem zgęstnieje, o 5 do 7 minut. Powinno się zbliżyć, ale nigdy nie do końca osiągnąć, gotować i być o konsystencji majonezu, gdy jest gotowy. Ten krem zachowuje się dziwnie, możesz obawiać się, że coś poszło strasznie nie tak, ale naciskaj! Staje się coraz bardziej grudkowaty do tego stopnia, że gdy osiąga odpowiednią grubość, wydaje się wręcz masywny: nieważne! Szybko wyjmij garnek z elementu i przelej przez sito do czystej miski, naciskając krem gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj drobno posiekaną lub startą czekoladę w 2 dodatkach, delikatnie mieszając czystą drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż czekolada stopi się gładko w budyniu. Łyżka budyniu do 6 do 8 porcji dania lub kielichy i schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc. Jeśli lubisz budyń bez skóry na wierzchu, naciśnij folię na powierzchnię ciepłego budyniu w naczyniach do serwowania. Jeśli skóra na budyniu czekoladowym sprawia, że jesteś szczęśliwie nostalgiczny, poczekaj, aż puddingi będą zimne przed pokryciem. Budyń można zrobić do 2 dni przed czasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Podawać tak jak jest, lub z odrobiną lekko osłodzonej bitej śmietany na prawdziwie dekadencki deser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Osłodzona Bita śmietanaLekko Osłodzona Bita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 11 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn