Need a deser bezglutenowy? Głęboki budyń czekoladowy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, półsłodką czekoladę, kakao w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Głęboki, Ciemny Budyń Czekoladowy, Deep-Dish Warstwowy Budyń Bananowy, oraz Deep Chocolate Gateau dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić cukier w dużej misce. Przesiać na nim skrobię kukurydzianą, kakao i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Papier Ryżowy
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 1/2 szklanki mleka i wymieszać mieszaninę, aby uzyskać gęstą pastę. Lekko ubić żółtka, następnie dodać je do mieszanki skrobi kukurydzianej, ubijając, aby dobrze wymieszać. Owiń wilgotny ręcznik wokół podstawy miski, aby zapobiec przesuwaniu się po dodaniu poparzonego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Tymczasem, w grubym dnie 2-quart rondel, połączyć pozostałe 2 szklanki mleka i śmietany. Doprowadzić je tylko do wrzenia, a następnie wyjąć garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina Wieprzowa
4
Wlać niewielką ilość gorącego płynu do mieszanki kukurydziano-kakaowej, stale ubijając. Kontynuuj ubijanie mieszanki mleczno-śmietanowej do miski stopniowo, aż cała ciecz zostanie włączona, a mieszanina będzie gładka. Wypłucz garnek używany do oparzenia mleka i śmietany, ale nie susz go: pomoże to zapobiec przypaleniu budyniu na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Papier Ryżowy
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
5
Wlać krem do czystego garnka i dodać wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Przygotuj czyste sito siatkowe na średniej wielkości misce. Powrót garnek do pieca i mieszać drewnianą łyżką na małym lub średnim ogniu, aż krem zgęstnieje, o 5 do 7 minut. Powinno się zbliżyć, ale nigdy nie do końca osiągnąć, gotować i być o konsystencji majonezu, gdy jest gotowy. Ten krem zachowuje się dziwnie, możesz obawiać się, że coś poszło strasznie nie tak, ale naciskaj! Staje się coraz bardziej grudkowaty do tego stopnia, że gdy osiąga odpowiednią grubość, wydaje się wręcz masywny: nieważne! Szybko wyjmij garnek z elementu i przelej przez sito do czystej miski, naciskając krem gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
7
Dodaj drobno posiekaną lub startą czekoladę w 2 dodatkach, delikatnie mieszając czystą drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż czekolada stopi się gładko w budyniu. Łyżka budyniu do 6 do 8 porcji dania lub kielichy i schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc. Jeśli lubisz budyń bez skóry na wierzchu, naciśnij folię na powierzchnię ciepłego budyniu w naczyniach do serwowania. Jeśli skóra na budyniu czekoladowym sprawia, że jesteś szczęśliwie nostalgiczny, poczekaj, aż puddingi będą zimne przed pokryciem. Budyń można zrobić do 2 dni przed czasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Podawać tak jak jest, lub z odrobiną lekko osłodzonej bitej śmietany na prawdziwie dekadencki deser.