Budyń Czekoladowy

Budyń Czekoladowy
Czekoladowy Pudding chlebowy trwa 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Za 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 27g tłuszczu i w sumie 587 kalorii. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, kakao w proszku, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1064 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik jest raczej zły. Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Umieść chleb w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
W dużej misce wymieszaj mleko, śmietanę i Likier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W innej misce połącz granulowane i brązowe cukry z proszkiem kakaowym i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj to do mieszanki mlecznej i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj ekstrakty waniliowe i migdałowe oraz cynamon do ubitych jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
JajkoJajko
8
Połącz mieszankę jajeczną z mieszanką mleka i dobrze wymieszaj. Dodaj kawałki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
MlekoMleko
JajkoJajko
9
Wlać mieszaninę równomiernie na kostki chleba; odstawić, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut lub do momentu, gdy chleb wchłonie większość mieszanki mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
ChlebChleb
MlekoMleko
10
Piecz budyń przez 1 godzinę lub do zestalenia; nóż włożony w środek budyniu powinien wyjść czysty. Podawaj budyń na ciepło lub wstaw do lodówki i podawaj schłodzony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
11
Podawaj na ciepło lub na zimno, z bitą śmietaną lub sosem deserowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SOSSOS

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Maderan i Pedro Ximénez to świetny wybór na budyń chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Herdade Do Esporao Verdelho z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Herdade Do Esporao Verdelho
Herdade Do Esporao Verdelho
Verdelho 2014 ma żywe zielone, trawiaste aromaty i tropikalne nuty z nutą limonki i grejpfruta. Na podniebieniu to wino jest świeże i eleganckie, z intensywnymi nutami owocowymi i mineralnymi prowadzącymi do długiego i trwałego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn