Budyń Czekoladowy
Pudding czekoladowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 266 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz naturalny proszek kakaowy, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Budyń czekoladowy bez jaj | Easy Pudding s, Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść 1 1/2 szklanki mleka, cukru i kakao w niereaktywnym rondlu. Doprowadzić na wolnym ogniu, na średnim ogniu.
W międzyczasie w misce ubijamy pozostałe 1/2 szklanki mleka, skrobię kukurydzianą, sól, żółtka i wanilię. Stopniowo ubijaj gorące mleko do mieszaniny jaj. Powrót do rondla i gotować na średnim ogniu stale ubijając, aż budyń dojdzie do pełnego wrzenia. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać na wolnym ogniu, i kontynuować ubijanie aż gruby, o 2 lub 3 protokół więcej.
Budyń wlać do 6 małych filiżanek. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub najlepiej na noc, aż zestaw.
Tuż przed podaniem wlać śmietanę do schłodzonej miski. Ubij śmietanę trzepaczką lub ręcznym mikserem i kontynuuj ubijanie, aż uformują się miękkie szczyty. Uważaj, aby nie przesadzić krem lub będzie ziarnisty.
Każdy budyń podawać z odrobiną bitej śmietany na wierzchu.