Budyń chlebowy z jabłkami babci
Babciny pudding chlebowy z jabłkami to deser dla 8 osób. Za 65 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 50 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Udaj się do sklepu i kup jabłka, kostki chleba, mieszankę brązowego cukru splenda® i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena jest całkiem niezła. Wypróbuj My Grandmother's Migas , Tiramisu Bread Pudding i Banana Foster Bread Pudding, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 7x11 cali.
W dużej misce wymieszaj chleb, rodzynki i jabłka. W małym rondelku na średnim ogniu wymieszaj 1/2 szklanki mieszanki brązowego cukru SPLENDA®, 1 3/4 szklanki mleka i 1/4 szklanki margaryny. Gotuj i mieszaj, aż margaryna się rozpuści.
Wlać mieszankę do miski z chlebem.
W małej misce wymieszaj trzepaczką cynamon, 1/2 łyżeczki wanilii i jajka.
Wlać mieszankę chlebową do przygotowanej formy i zalać chleb mieszanką jajeczną.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40–50 minut, lub do momentu, aż środek będzie ścięty, a jabłka miękkie.
Podczas pieczenia puddingu wymieszaj w rondlu słodzik granulowany SPLENDA®, 2 łyżki mieszanki brązowego cukru SPLENDA®, 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki margaryny. Doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia i dodaj 1 łyżeczkę wanilii.
Podawać z budyniem chlebowym.