Budyń chlebowy z jabłkami babci

Budyń chlebowy z jabłkami babci
Babciny pudding chlebowy z jabłkami to deser dla 8 osób. Za 65 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 50 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Udaj się do sklepu i kup jabłka, kostki chleba, mieszankę brązowego cukru splenda® i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena jest całkiem niezła. Wypróbuj My Grandmother's Migas , Tiramisu Bread Pudding i Banana Foster Bread Pudding, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 7x11 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W dużej misce wymieszaj chleb, rodzynki i jabłka. W małym rondelku na średnim ogniu wymieszaj 1/2 szklanki mieszanki brązowego cukru SPLENDA®, 1 3/4 szklanki mleka i 1/4 szklanki margaryny. Gotuj i mieszaj, aż margaryna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
SplendaSplenda
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać mieszankę do miski z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
W małej misce wymieszaj trzepaczką cynamon, 1/2 łyżeczki wanilii i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać mieszankę chlebową do przygotowanej formy i zalać chleb mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40–50 minut, lub do momentu, aż środek będzie ścięty, a jabłka miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Podczas pieczenia puddingu wymieszaj w rondlu słodzik granulowany SPLENDA®, 2 łyżki mieszanki brązowego cukru SPLENDA®, 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki margaryny. Doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia i dodaj 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
SłodzikSłodzik
SplendaSplenda
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Podawać z budyniem chlebowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn