Budyń chlebowy Panettone
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Panettone Bread Pudding może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP . Ten deser ma 396 kalorii , 11 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, panettone i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Panettone , Panettone Cupcakes i Tiramisu Bread Pudding .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Odetnij ciemnobrązową, zewnętrzną skórkę panettone (opcjonalnie).
Pokrój resztę bochenka w kostki o wymiarach 2,5 cm i ułóż na blasze w jednej warstwie. Opiekaj panettone przez 10 minut, aż lekko się zrumieni.
Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 x 12 x 2 cale.
Ułóż kostki panettone w naczyniu do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj trzepaczką całe jajka, żółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i migdałowy oraz cukier.
Wlej tę mieszankę budyniową na panettone. Odstaw na 10 minut, aby chleb nasiąknął budyniem. Rozrzuć pokrojone migdały na wierzchu puddingu.
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i dodaj bardzo gorącej wody z kranu do większej patelni, aż będzie sięgać do połowy wysokości naczynia do pieczenia. Przykryj większą patelnię folią aluminiową, nakrywając folię tak, aby nie dotykała puddingu.
Wytnij kilka otworów w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piecz pudding przez 45 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zetnie, a wierzch puddingu będzie jasnozłoty. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.