Budyń chlebowy Panettone

Budyń chlebowy Panettone
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Panettone Bread Pudding może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP . Ten deser ma 396 kalorii , 11 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, panettone i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Panettone , Panettone Cupcakes i Tiramisu Bread Pudding .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta
3
Odetnij ciemnobrązową, zewnętrzną skórkę panettone (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
4
Pokrój resztę bochenka w kostki o wymiarach 2,5 cm i ułóż na blasze w jednej warstwie. Opiekaj panettone przez 10 minut, aż lekko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 x 12 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Ułóż kostki panettone w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
W dużej misce wymieszaj trzepaczką całe jajka, żółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i migdałowy oraz cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wlej tę mieszankę budyniową na panettone. Odstaw na 10 minut, aby chleb nasiąknął budyniem. Rozrzuć pokrojone migdały na wierzchu puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
9
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i dodaj bardzo gorącej wody z kranu do większej patelni, aż będzie sięgać do połowy wysokości naczynia do pieczenia. Przykryj większą patelnię folią aluminiową, nakrywając folię tak, aby nie dotykała puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Wytnij kilka otworów w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Piecz pudding przez 45 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zetnie, a wierzch puddingu będzie jasnozłoty. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn