Budyń chlebowy Panettone

Budyń chlebowy Panettone
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Panettone Bread Pudding może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP . Ten deser ma 396 kalorii , 11 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, panettone i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Panettone , Panettone Cupcakes i Tiramisu Bread Pudding .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta
3
Odetnij ciemnobrązową, zewnętrzną skórkę panettone (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
4
Pokrój resztę bochenka w kostki o wymiarach 2,5 cm i ułóż na blasze w jednej warstwie. Opiekaj panettone przez 10 minut, aż lekko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 x 12 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Ułóż kostki panettone w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
W dużej misce wymieszaj trzepaczką całe jajka, żółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i migdałowy oraz cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlej tę mieszankę budyniową na panettone. Odstaw na 10 minut, aby chleb nasiąknął budyniem. Rozrzuć pokrojone migdały na wierzchu puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
9
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i dodaj bardzo gorącej wody z kranu do większej patelni, aż będzie sięgać do połowy wysokości naczynia do pieczenia. Przykryj większą patelnię folią aluminiową, nakrywając folię tak, aby nie dotykała puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
10
Wytnij kilka otworów w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Piecz pudding przez 45 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zetnie, a wierzch puddingu będzie jasnozłoty. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn