Budyń chlebowy Panettone

Budyń chlebowy Panettone
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Panettone Bread Pudding może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP . Ten deser ma 396 kalorii , 11 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, panettone i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Panettone , Panettone Cupcakes i Tiramisu Bread Pudding .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta
3
Odetnij ciemnobrązową, zewnętrzną skórkę panettone (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
4
Pokrój resztę bochenka w kostki o wymiarach 2,5 cm i ułóż na blasze w jednej warstwie. Opiekaj panettone przez 10 minut, aż lekko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 x 12 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Ułóż kostki panettone w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
7
W dużej misce wymieszaj trzepaczką całe jajka, żółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i migdałowy oraz cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Wlej tę mieszankę budyniową na panettone. Odstaw na 10 minut, aby chleb nasiąknął budyniem. Rozrzuć pokrojone migdały na wierzchu puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
9
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i dodaj bardzo gorącej wody z kranu do większej patelni, aż będzie sięgać do połowy wysokości naczynia do pieczenia. Przykryj większą patelnię folią aluminiową, nakrywając folię tak, aby nie dotykała puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
10
Wytnij kilka otworów w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Piecz pudding przez 45 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zetnie, a wierzch puddingu będzie jasnozłoty. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn