Budyń chlebowy Panettone

Budyń chlebowy Panettone
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Panettone Bread Pudding może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP . Ten deser ma 396 kalorii , 11 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, panettone i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Panettone , Panettone Cupcakes i Tiramisu Bread Pudding .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta
3
Odetnij ciemnobrązową, zewnętrzną skórkę panettone (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
4
Pokrój resztę bochenka w kostki o wymiarach 2,5 cm i ułóż na blasze w jednej warstwie. Opiekaj panettone przez 10 minut, aż lekko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 x 12 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Ułóż kostki panettone w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
W dużej misce wymieszaj trzepaczką całe jajka, żółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i migdałowy oraz cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wlej tę mieszankę budyniową na panettone. Odstaw na 10 minut, aby chleb nasiąknął budyniem. Rozrzuć pokrojone migdały na wierzchu puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
9
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i dodaj bardzo gorącej wody z kranu do większej patelni, aż będzie sięgać do połowy wysokości naczynia do pieczenia. Przykryj większą patelnię folią aluminiową, nakrywając folię tak, aby nie dotykała puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
Wytnij kilka otworów w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Piecz pudding przez 45 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zetnie, a wierzch puddingu będzie jasnozłoty. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn