Budyń Bananowy
Budyń bananowy to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Budyń Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zawartość puddingu przekładamy do szklanej miski.
Trzepaczka do mleka. (Aby mleko było bardzo zimne, włóż je do zamrażarki na 15 minut).
W czystej misce, za pomocą elektrycznego trzepaczki lub trzepaczki, ubij razem śmietanę z cukrem cukierniczym, aż uformują się miękkie szczyty.
Każdą szklankę porcji wyłożyć pojedynczą warstwą wafli waniliowych i ułożyć około 3 łyżki budyniu, bitą śmietaną, a następnie kilka plastrów banana. Powtórz tworząc 3 warstwy i kończąc warstwą budyniu. Pozostawić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do nocy, aby ustawić i zmiękczyć ciasteczka.
Do każdego deseru doprawić obfitą porcją bitej śmietany.
Dekoruj przyprawą pumpkin pie, waflem waniliowym i plasterkiem banana.