Budyń Karmelowo-Rogalikowy

Budyń Karmelowo-Rogalikowy
Need a deser wegetariański? Budyń karmelowo-Rogalikowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowy Budyń Croissant, Budyń Karmelowo-Rogalikowy, oraz Karmelowy Budyń Croissant.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko posmarować 1-quart płytkie naczynie do pieczenia i ułożyć kawałki rogalika w naczyniu. W małym rondlu wymieszaj cukier i wodę na umiarkowanie wysokim ogniu, aż cukier się rozpuści; wszelkie kryształy po bokach spłucz mokrą szczotką do ciast. Gotować bez mieszania, aż powstanie średni bursztynowy karmel, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
KarmelKarmel
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i wymieszać śmietanę, mleko i bourbon. Gotować na małym ogniu, aż utwardzony karmel rozpuści się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
KarmelKarmel
KremKrem
MlekoMleko
4
W misce ubijamy jajka. Stopniowo ubijamy gorący karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zalać rogaliki i odstawić na 10 minut, naciskając rogaliki, aby utrzymać je pod wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
6
Piec budyń na środku piekarnika przez 20 minut, aż nadmuchany i złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ostudzić przez 10 minut, a następnie podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn