Bucatini alla Carbonara

Bucatini alla Carbonara
Przepis Bucatini alla Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, wodę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bucatini z sosem Skate: Bucatini alla Razza, Bucatini Carbonara, oraz Bucatini Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać guanciale; gotować, aż chrupiące, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
3
Zdjąć z ognia.
4
Przynieś 6 ćwiartek wody i soli do wrzenia w garnku 8-ćwiartkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać makaron do garnka; wymieszać. Przykryć; przywrócić wodę do wrzenia. Odkryć i gotować 10 minut lub aż prawie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Połącz 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania, 1/2 szklanki sera i pozostałych składników w misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać mieszaninę jaj i makaron do guanciale.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
MakaronyMakarony
JajkoJajko
9
Umieść patelnię na małym ogniu. Gotować 5 minut lub aż sos zgęstnieje i makaron jest al dente, podrzucając stale. (Nie rozgotować lub sos będzie zsiadać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Umieścić około 1 szklanka mieszanki makaronu na każdym z 6 talerzy; top każdej porcji z 2 łyżeczki pozostały ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MakaronyMakarony

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn