Bułeczki ziemniaczane z cebulą szkliwioną na maśle
Bajgle ziemniaczane z maślaną cebulą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 252 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 31 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 68 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, jajko, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cebula duszona biała-cebula szkliwiona, Peanut Butter & Cheesy Apple Bagels, oraz Domowe Pumpkin Spice bajgle z bitym cynamonem masło miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść ziemniaki. Przynieś 2 1/2 wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości, 20 do 25 protokół.
Usuń ziemniaki, rezerwując wodę do gotowania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać ziemniaki i zacieru w średniej misce, aż będzie gładka, dodając kilka kropli wody do gotowania, w razie potrzeby.
Zrób ciasto. Wymieszać oliwę z oliwek i miód do puree ziemniaczanego.
Mąkę, 2 1/2 łyżeczki soli i drożdże wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodaj mieszaninę ziemniaków i 1 Puchar zastrzeżone gotowania wody do miksera; pokonać na średniej prędkości, aż sztywne, ale plastyczny, 10 protokół. W razie potrzeby ubić jeszcze kilka łyżek wody do gotowania. (Zachowaj pozostałą wodę do gotowania.)
Zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i odbije się po naciśnięciu, około 5 minut.
Skropić trochę oliwy z oliwek do dużej miski.
Dodać ciasto i obrócić, aby pokryć je olejem. Przykryć miskę wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się w wielkości, 1 1/2 do 2 godzin.
Ugotować cebulę. Podczas gdy ciasto rośnie, roztopić masło na dużej patelni na małym ogniu; dodać cebulę i gotować, aż przejrzyste i miękkie, ale nie rumiane, 20 do 30 protokół. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i odstawić.
Uformować bajgle. Rozwal ciasto. Uformować w kłodę, a następnie pokroić na 12 równych kawałków.
Zwiń każdy kawałek w ciasną kulkę i ustaw na pergaminowej blasze do pieczenia; przykryć wilgotną szmatką i odstawić 30 minut. Zrób dziurę w środku każdej piłki kciukami. Rozciągnij i przekręć pierścień, aż otwór ma szerokość około 2 cali. Powrót do blachy do pieczenia, przykryć wilgotną szmatką i odstawić 20 więcej minut. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ugotować bajgle. Doprowadzić pozostałą zarezerwowaną wodę do gotowania ziemniaków do wrzenia. Ostrożnie upuść bajgle do wody, kilka na raz i gotuj 30 sekund. Flip bajgle z rowkiem łyżką i gotować 30 więcej sekund. Ustaw obwarzanki na stojaku, aby osuszyć, a następnie wróć do wyłożonej pergaminem blachy do pieczenia.
Przenieś blachę do piekarnika; piec, aż obwarzanki zaczną brązowieć, o 10 protokół. Ubić jajko z 1 łyżką wody; zmiksować mieszaninę na bajgle i top z podsmażoną cebulą. Kontynuuj pieczenie, aż złoty, 10 do 15 więcej minut.
Ostudzić 15 minut przed podaniem.