Brzoskwiniowo-Imbirowe Udka Z Kurczaka
Ten przepis służy 35. Jeśli 45 centów za porcję spada w budżecie, brzoskwiniowo-imbirowe udka z kurczaka mogą być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz udka z kurczaka, imbir, konfitury brzoskwiniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Udka z kurczaka w sosie imbirowo-brzoskwiniowym, Udka z kurczaka w sosie Chipotle-brzoskwiniowym, oraz Grillowane udka z kurczaka z salsą brzoskwiniowo-limonkową.
Instrukcje
W małej misce wymieszać konfitury, imbir i musztardę. Odstawić 1/4 szklanki; umieścić pozostałą mieszaninę w średniej misce.
Dodaj brzoskwinie, paprykę i szalotki do średniej miski z mieszaniną konserw. Delikatnie wymieszać. Wymieszać z bazylią i sokiem z limonki. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Umieść kurczaka na wyłożonej folią blasze do pieczenia w jednej warstwie. Po obu stronach kurczaka wycisnąć połówki limonki; doprawić solą i pieprzem.
Włącz wszystkie palniki grillowe i rozgrzej do średniej wysokości (350F do 204°). Gdy grill jest gotowy, wyłącz jeden palnik na pośrednie ogrzewanie, a inne pozostaw włączone na bezpośrednie ogrzewanie.
Grill szczotkowy z olejem.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym na bezpośrednim ogniu. Przykryć i grillować przez 5 minut z każdej strony. Kurczaka Baste z pozostałą mieszaniną konserw i przenieść do grilla stojak na pośrednim ogniu. Przykryj i grilluj przez 10 minut dłużej, obracając raz i często fastrygując.
Wyjąć kurczaka z grilla; odstawić na 5 minut przed podaniem.
Podawać z zastrzeżonym brzoskwiniowym smakiem.