Brzoskwinie i śmietana Brûlée
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Brzoskwinie i śmietana Brûlée może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, ciężką śmietanę do ubijania, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grillowane brzoskwinie + brzoskwinie i lody, Brzoskwinie I Lody Śmietankowe (Bez Kucharza, Bez Jajek), oraz Domowe bez ubijanych brzoskwiń i lodów śmietankowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę umieścić w średnim rondlu. Podziel fasolę wanilii na pół wzdłuż, zeskrobaj nasiona i dodaj strąk fasoli; przynieś na wolnym ogniu i wyłącz ogień.
W misce wymieszać 1/3 szklanki cukru i żółtka, ubijając na gładką masę. Powoli dodaj ciepły krem do mieszaniny jaj, stale ubijając. Ustaw miskę zawierającą mieszaninę jajek na rondlu z gotującą się wodą. (Nie pozwól miski dotknąć wody.)
Mieszankę ubijać stale około 9 minut lub aż osiągnie 180 i pokrywa z powrotem łyżki.
Wyjąć miskę z ognia i umieścić w łaźni lodowej, od czasu do czasu mieszając łopatką; pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia. (Lub schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić przez noc.)
Mieszanina lekko zgęstnieje podczas chłodzenia.
Odetnij brzoskwinie i ostrożnie wydrąż je, odrzucając dół. (W razie potrzeby pokroić cienką porcję z dna, aby brzoskwinie usiadły prosto.) Każdą brzoskwinię wypełnij około 1/4 szklanki kremu, wygładzając tak, aby mieszanina była nawet z wierzchem brzoskwini. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 3 godzin.
Posypać cienką warstwą cukru na każdą brzoskwinię wypełnioną kremem; karmelizować cukier za pomocą palnika kuchennego, utrzymując palnik w ruchu przez cały czas, aby uzyskać równomierne zabarwienie.
Podawać w ciągu 1 godziny od cukru brązowego.