Bryłki Węgorza Z Płatków Kukurydzianych
Węgorz z płatków kukurydzianych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, szalotkę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki Z Płatków Kukurydzianych, Makaroniki Z Płatkami Kukurydzianymi, oraz Kurczak Z Płatków Kukurydzianych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do napełniania Rozgrzej piekarnik do 204° (200C).
Umieść węgorza na blasze do pieczenia i ogrzej w piekarniku przez 5 minut. Przynieś go i sprawdź go pod kątem pinbones i wyodrębnij wszelkie znalezione, gdy jest jeszcze ciepły.
Umieść węgorza w misce i za pomocą widelca go rozdrobnij.
Dodać ziemniaki, żółtka, szczypiorek, musztarda, i szalotka do węgorza i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jeśli Tekstura wydaje się zbyt miękka, aby utworzyć spójną bryłkę, wymieszać w łyżce stołowej lub dwóch zmiażdżonych płatków kukurydzianych (ze składników skorupy), aby pomóc związać składniki. Przechowywać w lodówce przez około 20 minut lub tak, lub do ostygnięcia. Używając rąk, uformuj mieszankę węgorza w prostokątne bryłki o wymiarach 2,5 na 4 cm. Na skorupie ustawić swój 3-miska linii montażowej: umieścić przyprawione mąki w płytkiej misce, ubijać razem jajka i mleko w drugiej płytkiej misce, i umieścić zmiażdżone płatki kukurydziane w trzeciej misce. Ostrożnie, ale obficie posmaruj każdą bryłkę w mące, a następnie zanurz ją w kąpieli jajecznej, a na koniec daj jej dobrą bułkę w okruchach. Zmień kształt, aby upewnić się, że masz tę niedbałą idealną formę samorodka. Teraz włóż wszystkie bryłki przez potrójną powłokę. Przechowywać w lodówce przez około 10 minut, aby pomóc w zestawie skorupy.
Wlać olej na głębokość 7,5 cm do frytkownicy (lub zgodnie z instrukcjami producenta) i podgrzać do temperatury 177° (180C). (Lub użyj grubego DNA, wysokiej strony garnek i termometr głębokiego tłuszczu.) Pracując partiami, smażyć bryłki przez 4 do 5 minut lub do uzyskania tego klasycznego koloru bryłek.
Odcedzić krótko na papierowych ręcznikach, osuszyć i podawać z jednym lub wszystkimi sosami. Do musztardy miodowej
Wymieszać filiżankę (60 ml) mocnej musztardy Dijon, filiżankę (85 g) miodu, po 1 łyżce nasion gorczycy i posiekanego świeżego koperku. Do klasycznego sosu tatarskiego
Wymieszać razem kubek (125 ml) majonezu; 1 łyżka stołowa każdy drobno posiekane kapary, korniszony, estragon, i szalotka; szczypta cukru, szczypta lub dwa sosu Tabasco; i 1 łyżka marynaty solanki. Na miód Piri Piri ciepły kubek (85 g) miodu przez około 30 sekund, a następnie wymieszać w 1 lub 2 piri piri (Afrykański ptak) lub inne małe pokruszone suszone chiles.