Brukselka z szynką
Brukselka z szynką to bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 44 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka brukselki, musztardy pełnoziarnistej, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Z każdej brukselki odciąć koniec łodygi, przeciąć na pół wzdłuż, a następnie każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie wstążki.
Ciepły olej w patelni 12-calowej na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Dodać szynkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane w miejscach, 3 do 5 protokół.
Dodać kiełki i gotować, mieszając, aż zaczną więdnąć i włączyć jasnozielony, o 5 protokół (będą się kurczyć, jak gotować, więc patelnia może być pełna na początku).
Przypraw kiełki solą, pieprzem i musztardą; kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż kiełki będą miękkie, ale nadal jasnozielone, o 8 protokół. Jeśli zaczną brązowieć, zmniejsz ciepło.
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać z kwaśną śmietaną i podawać.