Brukselka z boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brukselki z boczkiem. Za 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 222 kalorie, 9g białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką koszerną sól, boczek, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Boczek Brukselka, Brukselka z boczkiem, oraz Bekon Brukselka (Mniam!) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody i obficie Posol. Przytnij dolny koniec brukselki, pozostawiając nienaruszony rdzeń i zdejmij zewnętrzne ciemne liście. Przekrój rdzeń na pół.
Dodaj brukselkę i gotuj bez przykrycia do miękkości, około 6 minut.
Odcedź i spłucz pod zimną bieżącą wodą. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
W międzyczasie wlej olej i boczek na bardzo dużą patelnię lub garnek i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż boczek będzie chrupiący.
Boczek wyjąć łyżką cedzakową i odstawić. Zwiększ ogień do średnio wysokiego, dodaj brukselkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumienią, a brzegi staną się chrupiące, około 10 minut. Dodaj ocet, sól, pieprz i boczek.