Brukselka kędzierzawa z pieczonym Romanesco

Brukselka kędzierzawa z pieczonym Romanesco
Frizzled brukselka z pieczonym Romanesco może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek, romanesco i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Brukselka Z Suszoną Prosciutto, Pieczona brukselka / brukselka, oraz Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Romanesco wymieszać z połową soku z cytryny, odrobiną oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Pieczeń na złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
RomanescoRomanesco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Zalać dużą sautepan z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i doprowadzić do średniego ciepła. Kiedy czosnek zmieni się w piękny złoty brąz, 2 do 3 minut, wyjmij go z patelni i wyrzuć - spełnił swoje przeznaczenie czosnkowe!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać brukselkę i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i gotować, aż kiełki zwiędną, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
KiełkiKiełki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Zdejmij pokrywkę, podnieś ciepło do średniej wysokości i pozwól, aby liście kiełków były brązowe i kędzierzawe, około 5 minut więcej. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Wymieszać z pestkami granatu, prażonym romanesco i pozostałym sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
RomanescoRomanesco
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn