Brokuły z kremowym sosem Feta
Brokuły z kremowym sosem Feta to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać sól, cebula, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka brokułowa z kremowym sosem Feta, Sos Do Makaronu Z Brokułami Feta - 3 Punkty, oraz Fettuccine z kremowym sosem z czerwonej papryki - feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę w 3 łyżkach masła w rondlu na średnim ogniu do miękkości.
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać pół na pół; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa. Wymieszać z serem i solą. Gotować, stale mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny i koperkiem. Przykryć i ogrzać.
Ułóż brokuły w warzywnym parowniku na wrzącej wodzie. Przykryć i pary 5 minut lub do crisp-tender.
Przelać brokuły do naczynia do serwowania; skropić 2 łyżkami roztopionego masła. Łyżka sosu równomiernie na brokuły.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny.