Brokuły z gorącym sosem z boczku

Brokuły z gorącym sosem z boczku
Brokuły z gorącym sosem boczku może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 297 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka boczku, pieprzu, destylowanego octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Brokuły z gorącym sosem z boczku, Brokuły Z Gorącym Sosem Z Boczku, oraz Brokuły z boczkiem, serem pleśniowym i sosem Ranczo.

Instrukcje

1
Łodygi brokułów obrać obieraczką do warzyw, a następnie pokroić w poprzek na plasterki o średnicy 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełożyć boczek łyżką szczelinową na kilka warstw ręczników papierowych, aby odcedzić, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać czosnek i rodzynki na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czosnek jest blady złoty, o 1 minutę. Wymieszaj ocet, olej, sól i pieprz, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Tymczasem, gotować różyczki brokuły i łodygi w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż tylko miękkie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
B CukierB Cukier
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Brokuły dobrze odcedzić i przelać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Przynieść sos na wolnym ogniu, a następnie gotować, mieszając, 1 minutę.
8
Na brokuły wlać gorący sos i posypać boczkiem, podrzucając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn