Brokuły z czosnkiem i sosem sojowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać brokuły z czosnkiem i sosem sojowym spróbować. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brokuły, sos sojowy, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć ząbki czosnku i olej do małego rondla o grubym dnie. Doprowadzić do wrzenia i gotować odkryte na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż czosnek jest rumiane i miękkie. Wyłączyć ogień i dodać płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli. Natychmiast wlać do pojemnika żaroodpornego, aby zatrzymać gotowanie. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Na sałatkę, blanszować różyczki brokuły w dużym garnku wrzącej osolonej wody przez 2 do 3 minut, aż chrupiące-miękkie.
Dobrze odcedzić i natychmiast zanurzyć w dużej misce z lodowatą wodą, aż brokuły ostygną. Proces ten zatrzymuje gotowanie i ustawia jasny zielony kolor.
W dużej misce, wrzucić brokuły z 1/2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki oleju używanego do gotowania czosnku, sos sojowy, i 8 lub więcej ząbków gotowanego czosnku. Smak przypraw i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.