Brokuły Słonecznikowe
Brokuły słonecznikowe to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański przepis na całe 30 z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 89 kalorii. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jeśli masz pod ręką oregano, sól, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Sałatka z brokułami słonecznikowymi, Sałatka słonecznikowa z brokułami i Sałatka z makaronem brokułowym z jajkami i nasionami słonecznika.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż czosnek na oleju przez 1 minutę.
Dodaj brokuły; gotować i mieszać przez 3 minuty.
Dodać bulion, oregano, sól i pieprz; przykryj i gotuj przez 4 minuty lub do momentu, aż brokuły będą chrupiące i miękkie.
Posypać pestkami słonecznika.