Brokuły o zapachu cytryny
Brokuły o zapachu cytryny mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis serwuje 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 88 kalorii , 3 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, orzechów pekan, skórki cytryny i skrobi kukurydzianej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53% . Ten wynik jest dobry. Rabe z brokułami o zapachu cytryny , Suflet z brokułów o zapachu cytryny i Ziti o zapachu szałwii z brokułami, orzeszkami pinii i skórką pomarańczową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż orzechy pekan na maśle na złoty kolor; odłożyć na bok.
Umieść brokuły w dużym rondlu; dodać 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj przez 5-8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, bulion i sok z cytryny, aż uzyskasz gładką masę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 1 minutę lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką z cytryny i pieprzem.
Odcedź brokuły i włóż je do miski; posyp sosem cytrynowym i orzechami pekan.