Brodetto-Włoska Zupa Rybna

Brodetto-Włoska Zupa Rybna
Przepis Brodetto-włoska zupa rybna może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 75g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 8,5 USD za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka z dużą ilością liści pietruszki, wina, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brodetto: Zupa Rybna, Zupa z małży i Małży: Brodetto di Cozze e Vongole, oraz Włoska Zupa Rybna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filetujemy rybę, miąższ kroimy na jednorodne kawałki, aby zapewnić równomierne gotowanie. Odłóż je na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
2
Usuń skrzela i wszelkie ślady krwi z łbów ryb; dokładnie umyj kości i pokrój je tak, aby zmieściły się w 12-litrowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Umieścić głowy i kości w dużej misce, i odstawić.Krewetki byłoby zbyt cenne, aby zrobić to w autentycznym brodetto, ale jeśli używasz niektórych usunąć głowy nogi i skórki, dodając je je do miski z kości. Odstaw krewetki osobno od ryby.Ćwiartka pora wzdłuż; pokroić w plastry grubości ¼ cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przełożyć do miski z zimną wodą; odstawić na 5 minut, aby usunąć por z piasku. Wyjąć z wody; osuszyć w durszlaku; odstawić.Dodać Garni bukiet umieszczając liście laurowe, pietruszka, tymianek, goździki, nasiona kopru włoskiego i ziarna pieprzu w 12-calowy kawałek kwadratowy gazę. Uformować wiązkę i związać sznurkiem kuchennym; odstawić.Roztopić 2 łyżki masła w garnku 12-quart na średnim ogniu; dodać pokrojony por, cebulę, seler i połowę kawałków kopru włoskiego; gotować, aż warzywa będą miękkie, 8 do 10 minut. Zwiększ ciepło do średniej wysokości i dodaj głowy ryb, kości itp. Gotować, często mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SelerSeler
GoździkiGoździki
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
TymianekTymianek
WodaWoda
RybyRyby
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SernikSernik
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodaj wino, bukiet garni, i 2 ½ kwarty wody, obejmujące kości. Doprowadzić płyn do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, odtłuszczając wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię. Wyłączyć ciepło i lekko ostudzić.Następnie za pomocą blendera zanurzeniowego puree mieszaninę, aż będzie bardzo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
6
Wlać puree przez sito o drobnej siatce, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej cieczy. Odrzuć ciała stałe i dodaj dodatkową wodę, tworząc około 2 ćwiartek. Powinna to być lekko zagęszczona, bulionowa konsystencja.Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i szalotki, mieszając, aż zmiękną o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
8
Dodać sok z małży na patelni wraz z małży. Podnieś temperaturę do średniej wysokości przykryj patelnię pokrywką i gotuj 3 lub 4 minuty potrząsając patelnią raz lub dwa razy podczas gotowania, aż małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij małże na talerz, odrzucając wszelkie, które nie otwierają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
10
Dodać małże do tej samej patelni i jej płynu i przykryć je gotowanie je jak z małż, o 3 protokół. Małże zwykle zajmują mniej czasu niż małże do gotowania, więc oglądać je. Odstaw otwarte małże razem z małżami. Odrzucanie nieotwartych. Jeśli używasz krewetki obniżyć ciepło na patelni do średnio-niskie. Następnie dodać krewetki w jednej warstwie kłusowania je w bulionie gotowane skorupiaki w. Gotować, aż ledwo różowy i jeszcze lekko pod gotowane. Odstaw je razem ze skorupiakami. Powtórz ten proces z kalmary, odkładając je na bok po zakończeniu, jak również. Odcedź rosół do garnka z bulionem rybnym, dbając o to, aby nie dopuścić do osadu z garnka.Wytrzyj saute Pan do czysta i podgrzać olej roślinny w nim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KrewetkiKrewetki
KałamarnicaKałamarnica
MałżeMałże
StadoStado
MałżeMałże
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
11
Dodaj pozostałe kawałki Cebulki kopru włoskiego w jak najbliżej jednej warstwy. Gotuj je, niezakłócony, aż zaczną brązowieć. Następnie odwróć je i gotuj kolejne dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
12
Wyjmij je z patelni i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj pastę pomidorową do wywaru rybnego i ustaw garnek na średnim ogniu, gdy dojdzie do duszenia, a pasta zostanie włączona, smak przypraw i dostosuj solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia przyprawiony bulion. Następnie obniżyć ciepło na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
StadoStado
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj kostkę pomidora i zarezerwowane ryby (nie skorupiaki lub krewetki). Jeśli używasz wielu rodzajów ryb, zacznij od najbardziej mięsnych odmian, dodając bardziej delikatne ryby, aby spróbować je ugotować w tym samym czasie.Gdy ryba jest gotowane, wyłączyć ciepło i dodać zarezerwowane skorupiaki, krewetki (w przypadku korzystania), kalmary i koper Bulb slivers do garnka zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
KrewetkiKrewetki
KałamarnicaKałamarnica
PomidorPomidor
StadoStado
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dekoruj posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
16
Połóż kromkę rustykalnego chleba na dnie każdej z 6 niskich misek do zupy. Chochla bulion i wiele ryb i skorupiaków na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
SkorupiakiSkorupiaki
BulionBulion
RybyRyby
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla
17
Podawać na ciepło z mżawką bardzo dobrej oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn