Brioche Z Dyni
Brioche z dyni wymaga ok. 14 godzin i 30 minut od początku do końca. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 522 kalorie, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz zmieloną gałkę muszkatołową, ciepłą wodę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Brioche Z Dyni, Pumpkin pie Brioche rolls, oraz Pumpkin Brioche Apple Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże i cukier posypać 3 łyżkami ciepłej wody w małej misce. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Połączyć dynię, 1 szklanka mąki, brązowy cukier, sól, cynamon, gałka muszkatołowa, i ziele angielskie w dużej misce.
Wymieszać mieszaninę drożdży z mieszaniną dyni; mieszać do uzyskania gładkiej masy. Beat w jaja, jeden po drugim. Wymieszać w 2 szklankach mąki, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Wymieszać masło kilka kawałków na raz, ubijając aż się włączy. Wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki mąki, mieszając do uzyskania kremowej konsystencji. Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 3 godzin. Delikatnie opróżnij ciasto, a następnie szczelnie przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez noc.
Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Użyj noża, aby podzielić ciasto na osiem równych kawałków-nie rozrywaj go. Uformuj ciasto i pozostaw na 10 minut. Uformuj ciasto w kulki i umieść każdą kulkę w przygotowanej patelni, tworząc dwa rzędy po cztery kulki.
Żółtko i mleko ubić w małej misce.
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem, a następnie przykryć Bochenek wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Zmniejsz ciepło do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie złotobrązowa, a dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu, 10 do 15 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.