Brazylijskie Ciasto Bananowe
Brazylijskie ciasto bananowe to bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz płatki owsiane, margarynę, kiełki pszenicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest świetne. Podobne przepisy to Ryż Brazylijski, Brazylijska Feijoada, oraz Brazylijski Burger z jajkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posypać 3 łyżki brązowego cukru na dnie małego rondla lub patelni. Gotować na średnim ogniu, aż się stopi. Mieszaj w wodzie do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Ciepło do 234 i 240 stopni F (112 do 116 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po usunięciu z wody i umieszczeniu na płaskiej powierzchni.
Wlać syrop do okrągłego naczynia do pieczenia lub płyty deep dish pie i rozprowadzić do pokrycia dna.
Na roztopionym cukrze ułożyć warstwę bananów. W średniej misce wymieszaj mąkę pszenną, kiełki pszenicy, owies i 1 szklankę brązowego cukru.
Wymieszaj margarynę za pomocą rąk, szczypając ją na małe kawałki, aby uzyskać kruche ciasto.
Posypać połowę bananów w naczyniu i poklepać. Wymieszać z pozostałymi bananami i posypać około połową cynamonu.
Resztę ciasta rozłóż na bananach i pokrój ciasto gładko.
Na wierzch posypać pozostałym cynamonem.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż ciasto zostanie upieczone i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.