Brazylijski Biały Ryż

Brazylijski Biały Ryż
Brazylijski biały ryż może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 201 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ryż, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ryż Brazylijski, Brazylijski Czarny Ryż, oraz Feijoada-Brazylijska fasola i ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w durszlaku i dokładnie spłucz zimną wodą; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Cebulę gotować na oleju przez minutę. Mieszać w czosnku i gotować, aż czosnek jest złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać ryż i sól i gotować i mieszać, aż ryż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
4
Wlać gorącą wodę do mieszanki ryżu i wymieszać. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć rondel i pozostawić na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn