Brazil Nut & banana crunch Saturdaes
Przepis Brazil nut & banana crunch Saturdaes może zaspokoić swoje pragnienie Ameryki Łacińskiej w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, olej słonecznikowy, podwójną śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brazylijskie Ciasteczka Orzechowe, Brazil nut fudge, oraz Brazil Nut Loaf.
Instrukcje
Grzać na blasze w temperaturze 180C / 160C fan / gas 4 przez 10 min. Wskazówka na osobnej lekko naoliwionej blachy do pieczenia. Delikatnie podgrzać cukier na nieprzywierającej patelni przez około 5 minut, aż się rozpuści, a następnie pozostawić do uzyskania ciemnego złotego karmelu, obracając go wokół patelni, jeśli farbuje łatwo.
Karmel zalać orzechami i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, umieścić połowę karmelu orzechowego w robocie kuchennym i whizz aż ziarniste. Rozbij resztę wałkiem do ciasta, aby dać szlachetne odłamki. Może być wykonany do 3 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku.
Zmiękcz lody na 10 minut, zgarnij do dużej miski lub wanny, a następnie użyj elektrycznych ręcznych ubijaków, aby ubić, aż będą gładkie i grube. Przełóż przez nią połowę drobnego, orzechowego karmelu, a następnie zamrozić. W dniu imprezy zgarnij lody, a następnie zwróć miarki do zamrażarki na tacy. Dzięki temu montaż pudów będzie naprawdę prosty.
Do sosu włóż wszystkie składniki na patelnię, a następnie delikatnie podgrzewaj, aż się stopią i będą gładkie. Uzupełnić do 3 dni do przodu, jeśli chcesz, a następnie delikatnie podgrzać.
Aby służyć, pokroić banany. Łyżka odrobiny spieczonego karmelu do dna 6 szklanek.
Dodać banana, a następnie gałkę lodów.
Skropić ciepłym sosem, dodać więcej bananów, trochę więcej sosu, a następnie top z odłamkami brazylijskiego karmelu orzechowego.