Brandy Flamed Peppercorn Steak
Brandy Flamed Peppercorn stek jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 936 kalorii. Na $7.05 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 102 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, sól, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Brandy Flamed Peppercorn Steak, Stek z sosem Brandy i pieprzu, oraz Sos Z Zielonego Pieprzu-Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wciśnij pokruszone ziarna pieprzu po obu stronach każdego steka.
Posypać pieprzem cytrynowym i solą.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem i winem i gotować przez 1 minutę. Ułóż steki na patelni i gotuj przez 5 do 10 minut na stronę lub do pożądanej doneness. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Nalej brandy na steki i ostrożnie zapal zapałką.
Niech płomienie się spłoną.
Posyp zieloną cebulę i szalotkę wokół steków, a steki okraść śmietaną. Gotować, mieszając sos, aż będzie gorący.
Przenieś steki na talerze. Cukier wymieszać z sosem, a następnie łyżką do mięsa.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.