Boże Narodzenie Croquembouche
Boże Narodzenie Croquembouche może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ciężkiej śmietany, dekoracje cukierków, takich jak m&m ' s, krem do ciast i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Boże Narodzenie Croquembouche, Świąteczny Croquembouche Holiday Guest Post Od Liz Z Zested, oraz Croquembouche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. i masło i mąka 2 blachy do pieczenia. Łyżka pâte à chou do dużego worka cukierniczego wyposażonego w gładką końcówkę 1/2 cala i rurkę około 55 kopców na blachy do pieczenia, każda o średnicy około 1 1/2 cala, pozostawiając 1 1/2 cala między kopcami. Palcem zanurzonym w wodzie delikatnie wygładzić spiczastą końcówkę każdego Kopca do okrągłych puffów.
Piec ptysie w górnej trzeciej części piekarnika 10 minut, przełączając pozycję arkuszy w piekarniku w połowie pieczenia, jeśli to konieczne. Zmniejszyć temperaturę do 204°. i piec puffs 20 minut więcej, lub aż nadmuchane i złoty.
Niech puffs stać w wyłączonym piekarniku 30 protokół.
Przenieść pufy do stojaków do ostygnięcia. Z szaszłykiem poke 1/4-calowy otwór w dnie każdego puff. Pufy mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku. Recrisp puffs w 204°. piekarnik 5 minut i ostudzić przed napełnieniem.
W misce stojącego miksera elektrycznego ubić krem do ciasta, aż po prostu gładkie i wystarczająco miękkie, aby złożyć w śmietanie (nie przegotować). W schłodzonej misce z oczyszczonymi bijakami ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do ciasta. Schłodzić nadzienie, przykryte, około 1 godziny lub do ostygnięcia.
Przelej nadzienie do dużej torebki z ciastem wyposażonej w gładki wierzch o średnicy 1/4 cala i ledwo napełnij każdy puff (nie przepełniaj), wkładając wypełnione Puffy do płytkiej patelni do pieczenia.
Za pomocą taśmy przykryj stożek papierem pergaminowym.
Umieść stożek na gramofonie, jeśli używasz.
Ułóż tacę papierem woskowym. Pracując z 1 kremem na raz, zanurz dno w sosie czekoladowym, pozostawiając górę 1/3 cala niepowlekaną i pozwalając na nadmiar kapania, a następnie ułóż 1 Pierścień ptysiów wokół podstawy stożka, umieszczając tak blisko siebie, jak to możliwe. Włóż wykałaczkę przez każdy puff do stożka, aby przymocować puff do stożka, pozostawiając koniec wykałaczki wystający (popchniesz go później naparstkiem).
Przymocuj drugi pierścień puffs powyżej pierwszego, ponownie szczelnie i zataczając tak puffs w drugim pierścieniu nie są bezpośrednio nad puffs w pierwszym pierścieniu. Kontynuuj w ten sam sposób, aby zanurzyć i dołączyć Pozostałe chrupki. Zakończ pokrywanie stożka 1 puffem przymocowanym do szczytu stożka.
Używając naparstka, wciśnij wykałaczki, aż nie będą widoczne.
Udekoruj, popychając cukierki i liście do szczelin między otworami pączków.
Aby służyć croquembouche, demontować, 1 puff na raz.