Boćwina szwajcarska: Pasticcio di Bietole al Forno
Boćwina szwajcarska: Pasticcio di Bietole al Forno wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 432 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu. Za $2.09 za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, parmigiano-reggiano, boćwinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Tarta Z Boćwiny Szwajcarskiej, Tarta z pora i boćwiny, oraz Boćwina Szwajcarska I Tarta Ziołowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Doprowadź 8 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli.
Z grubsza posiekaj boćwinę, odrzucając szorstkie łodygi.
Dodaj boćwinę do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 15 minut.
Odcedź dokładnie i odstaw na bok.
W 12-calowym rondlu podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie do palenia.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości i złotego koloru, około 5 minut.
Dodaj boćwinę i pietruszkę.
Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdejmij z ognia i ostudź.
W międzyczasie rozbij jajka do małej miski. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj 3 łyżki Parmigiano i za pomocą trzepaczki mieszaj, aż składniki będą dobrze wymieszane.
Dodaj mieszankę jajeczną do schłodzonej boćwiny i wymieszaj, aby połączyć.
Używając pozostałej oliwy z oliwek, aby lekko natłuścić płytkie 9-calowe okrągłe lub owalne naczynie do pieczenia. Posyp spód naczynia do pieczenia 1/2 szklanki bułki tartej. Ostrożnie umieść mieszankę boćwiny i jajek na patelni. Posyp pozostałym Parmigiano, a następnie pozostałą bułką tartą.
Piec, aż wierzch będzie złotobrązowy, około 1 godziny.
Podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.