Bourbon-brązowy łosoś cukrowy z sosem cebulowym
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Bourbon-brązowy cukier łosoś z sosem cebulowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, wodę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Sos Barbecue z bourbonem i brązowym cukrem, Łosoś z brązowego cukru w sosie rozmarynowo-musztardowym, oraz Brown Sugar - Bourbon Bundt.
Instrukcje
Umieścić łososia w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Cebulę połączyć z 8 kolejnymi składnikami (cebula przez tymianek); zalać łososiem. Przykryć i marynować w lodówce 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Na patelni umieścić płatki i orzechy pekan.
Piec w 350 przez 7 minut lub do tosty.
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym; pulsować 4 razy lub aż drobno posiekane.
Usuń łososia z marynaty; rezerwy marynaty. Ułóż łososia po przekątnej na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Posypać 3/4 łyżeczki soli.
Połącz 2 łyżki cukru, miodu i 1 1/2 łyżeczki wody, mieszając trzepaczką.
Rozłóż mieszaninę miodu na łososia; posyp mieszaniną zbóż, delikatnie naciskając na łososia.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Podczas pieczenia łososia, miejsce zarezerwowane marynaty w małym rondlu. Odrzuć estragon i tymianek. Doprowadzić marynatę do wrzenia na średnim ogniu; gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki (o 10 protokół).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.