Bouillabaisse jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $13.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 102g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1520 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz filety z żabnicy, małże, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.
Instrukcje
1
W dużym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać szalotki, pory, koper włoski i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Dodać szafran i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
4
Dodaj pomidory i pastę pomidorową i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
5
Dodać ości rybne i głowy, 3 ćwiartki wody, tymianek, pietruszkę i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Odcedzić bulion i wyrzucić ciała stałe. Powrót bulionu do garnka i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 6 filiżanek, około 20 minut. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
W małym rondlu wrzącej, osolonej wody, gotuj ziemniaki do miękkości, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dobrze odcedzić i przenieść do robota kuchennego. Z włączonym automatem dodajemy żółtka, posiekany czosnek, czerwoną paprykę i harissę i przerabiamy na puree. Po włączeniu maszyny dodaj oliwę z oliwek i przetworz bardzo krótko, aż zostanie po prostu włączona. Rouille zeskrobać do miski i doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Harissa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W dużym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
10
Dodać czosnek, por i koper włoski i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
11
Dodać ziemniaki i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
12
Dodać pomidora i gotować, mieszając, przez 3 protokół. Wymieszać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
13
Dodać małże i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zaczną się otwierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
14
Dodaj małże, krewetki i ryby i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie owoce morza jest po prostu gotowane, o 4 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny i bazylią, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Posmaruj toastami bagietki z rouille. Łyżka bouillabaisse na 4 duże, płytkie miseczki i służyć z tostami i cytryny kliny. Podaj Pozostałe rouille przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Klin Cytrynowy
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego