Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $13.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 102g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1520 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz filety z żabnicy, małże, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.

Instrukcje

1
W dużym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać szalotki, pory, koper włoski i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Dodać szafran i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
4
Dodaj pomidory i pastę pomidorową i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
5
Dodać ości rybne i głowy, 3 ćwiartki wody, tymianek, pietruszkę i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Odcedzić bulion i wyrzucić ciała stałe. Powrót bulionu do garnka i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 6 filiżanek, około 20 minut. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
W małym rondlu wrzącej, osolonej wody, gotuj ziemniaki do miękkości, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dobrze odcedzić i przenieść do robota kuchennego. Z włączonym automatem dodajemy żółtka, posiekany czosnek, czerwoną paprykę i harissę i przerabiamy na puree. Po włączeniu maszyny dodaj oliwę z oliwek i przetworz bardzo krótko, aż zostanie po prostu włączona. Rouille zeskrobać do miski i doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
HarissaHarissa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
W dużym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodać czosnek, por i koper włoski i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
11
Dodać ziemniaki i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
12
Dodać pomidora i gotować, mieszając, przez 3 protokół. Wymieszać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
13
Dodać małże i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zaczną się otwierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
14
Dodaj małże, krewetki i ryby i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie owoce morza jest po prostu gotowane, o 4 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny i bazylią, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Posmaruj toastami bagietki z rouille. Łyżka bouillabaisse na 4 duże, płytkie miseczki i służyć z tostami i cytryny kliny. Podaj Pozostałe rouille przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

82 łyżki roztopionego masłacienkie plasterki bagietki, Szczotkowane oliwą z oliwek i opiekanecienkie plasterki bagietki, Szczotkowane oliwą z oliwek i opiekane1ziemniaki do pieczenia, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkęziemniaki do pieczenia, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkę227papryka habaneroziemniaki do pieczenia, obrane i pokrojone w 1-calową kostkęziemniaki do pieczenia, obrane i pokrojone w 1-calową kostkę3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana bazyliaposiekana bazylia2słonina wieprzowasłonina wieprzowa2largesżółtka jajżółtka jaj11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula kopru włoskiego, rdzeniowana i pokrojona w 1/2 cala kostkęcebula kopru włoskiego, rdzeniowana i pokrojona w 1/2 cala kostkę1( bakłażany)cebula kopru włoskiego, rdzeniowana i grubo posiekanacebula kopru włoskiego, rdzeniowana i grubo posiekana907papryka habaneronieolejone białe kości i głowy rybnieolejone białe kości i głowy ryb1Głowaczosnek, goździki obrane i grubo posiekaneczosnek, goździki obrane i grubo posiekane2largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1porcja startego parmezanuharissaharissa1por, białe i delikatne zielone części, drobno pokrojone w kostkępor, białe i delikatne zielone części, drobno pokrojone w kostkę2pory, białe i delikatne zielone części, grubo posiekanepory, białe i delikatne zielone części, grubo posiekane1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny4trochę posiekanej cukiniiKliny cytrynowe do serwowaniaKliny cytrynowe do serwowania12małże littleneck, szorowane i płukanemałże littleneck, szorowane i płukane680papryka habanerofilety z Lucjana lub żabnicy, pokrojone na 2-calowe kawałkifilety z Lucjana lub żabnicy, pokrojone na 2-calowe kawałki16omułkiomułki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4gałązki pietruszkigałązki pietruszki1pieczona czerwona paprykapieczona czerwona papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoszczelnie zapakowany szafranszczelnie zapakowany szafran4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz8szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana227papryka habanerokrewetki duże, łuskane i deveinedkrewetki duże, łuskane i deveined4gałązki tymiankugałązki tymianku1łyżka czerwony ocet winnypomidor-obrany, posiekany i pokrojony w 1/2 cala kostkępomidor-obrany, posiekany i pokrojony w 1/2 cala kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3largespomidory grubo posiekanepomidory grubo posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn