Bombowy kurczak z południa z czerwoną fasolą i ryżem i sałatką Collard Greens

Bombowy kurczak z południa z czerwoną fasolą i ryżem i sałatką Collard Greens
Kurczak Bomb Southern z czerwoną fasolą i ryżem i sałatą może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 1771 kalorii, 94 g białka i 93 g tłuszczu każda. Za 5,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 73% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako południowe danie główne. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, pieprz, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 86%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Perfect Southern Greens ( Jarmuż, Burak, Collard Greens, Musztarda), Perfect Southern Greens ( Jarmuż, Burak, Collard Greens, Musztarda) i Southern Collard Greens.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: frytkownica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2
Fasola i ryż: Na noc przed gotowaniem włóż fasolę do dużego garnka i zalej wodą, aby ją przykryła. Namoczyć na noc w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Szklanka Posiekanej Wędzonej Kiełbasy1 Szklanka Posiekanej Wędzonej Kiełbasy
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Odcedź i wypłucz przed użyciem.
4
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać cebulę, szynkę, kiełbasę, seler, paprykę i smażyć, mieszając kilka razy, aż warzywa będą miękkie, ale nie zrumienione. Dodaj cayenne i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
6
Dodaj fasolę, 3 szklanki bulionu z kurczaka i pomidory i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
7
Dodać tymianek, szałwię i liść laurowy. Doprowadź fasolę do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj fasolę, aż będzie miękka, ale niezbyt miękka, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Usuń liście laurowe. Fasolę doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
9
Usuń 1 szklankę ugotowanej fasoli i rozgnieć ją. Włóż je z powrotem do garnka i wymieszaj, aby połączyć się z całą fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
W ciągu ostatnich 20 minut gotowania fasoli przygotuj ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
11
Połącz ryż, pozostałe 2 szklanki bulionu z kurczaka i 2 szklanki wody w dużym garnku i zagotuj. Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki, około 20 minut. Trzymaj ryż i fasolę w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Umieść szynkę w dużym garnku i dodaj tyle wody, aby była przykryta. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, lekko przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wyjmij szynkę z garnka i dodaj kapustę, cytrynę, tymianek, ostry sos i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przykryj lekko uchyloną pokrywką i gotuj kołnierzyki do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Collard GreensCollard Greens
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Wyjmij kapustę z garnka i zachowaj płyn z gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Pokrój mięso z golonki i zachowaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj posiekaną szynkę i smaż, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
7
Dodać kołnierzyki i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
8
Dodajemy kilka łyżek płynu z gotowania i mieszamy. Wyłącz ogień, przykryj i trzymaj w cieple.
9
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Połącz bulion z kurczaka, ocet, przyprawę włoską, proszek czosnkowy i cayenne w naczyniu do pieczenia. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem, dodaj kurczaka i wymieszaj. Przykryj naczynie szczelnie folią i piecz przez 30 minut. Zachowaj płyn z gotowania z naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Rozgrzej olej rzepakowy we frytownicy do temperatury 350 stopni F lub napełnij ciężki garnek do połowy olejem rzepakowym i podgrzej go do temperatury 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Wyjmij kurczaka z naczynia do pieczenia i osusz go. Zachowaj płyn w naczyniu do pieczenia. Smaż kurczaka w głębokim tłuszczu, aż będzie rumiany i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
13
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
Odcedź płyn z gotowania z naczynia do pieczenia do małego rondla. Doprowadzić do wrzenia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Przed podaniem dodaj kilka kropel octu lub ostrego sosu do sałaty. Na każdy talerz nałóż trochę ryżu, połóż na nim fasolę i kapustę, a na koniec ułóż 2 udka z kurczaka. Na wierzch wyłóż sos z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Collard GreensCollard Greens
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości411Orzechy dowolne (posiekane)pomidory duszonepomidory duszone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cayennecayenne11 funt cukinii,cayennecayenne51Orzechy dowolne (posiekane)posiekany selerposiekany seler1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak7056 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak907Orzechy dowolne (posiekane)collard greens, cut into thick strips (about 10 cups)collard greens, cut into thick strips (about 10 cups)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszona szałwiasuszona szałwia11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki75Orzechy dowolne (posiekane)posiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka140Orzechy dowolne (posiekane)szynka posiekanaszynka posiekana1małe1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySplash hot sauceSplash hot sauce4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyApple cider vinegar or hot sauce, for servingApple cider vinegar or hot sauce, for serving2(zima)Przyprawa włoskaPrzyprawa włoska2plastryplastry cytrynyplastry cytryny3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów160Orzechy dowolne (posiekane)posiekana cebulaposiekana cebula227Orzechy dowolne (posiekane)suszona czerwona fasolasuszona czerwona fasola1206 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz225Orzechy dowolne (posiekane)posiekana kiełbasa wędzonaposiekana kiełbasa wędzona1(zima)masło niesolonemasło niesolone2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane370Orzechy dowolne (posiekane)ryż białyryż biały370Orzechy dowolne (posiekane)ryż białyryż biały

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje ulubione dania z kuchni południowej. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Karthauserhof Riesling QbA Ruwer z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn