Boczek Owinięty Marmite Nogi Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zawiniętych w boczek udek z kurczaka Marmite. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 34 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bulion z kurczaka, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Zawinięty W Boczek, Kurczak Zawinięty W Boczek, oraz Kurczak Zawinięty W Boczek.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°. w rondlu połącz 1/3 szklanki wywaru z kurczaka, Marmite i brązowego cukru i przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć sos do 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Każdą udko kurczaka owinąć dwoma kawałkami boczku i ułożyć na blasze do pieczenia.
Mieszankę z Marmitu posmarować kurczakiem i wstawić do piekarnika. Piecz, aż boczek się wyrówna, a kurczak osiągnie wewnętrzną temperaturę od 160 do 165 ° F, około 1 godziny.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia (na patelni rezerwować soki), przykryć folią i pozostawić na odpoczynek podczas przygotowywania sosu.
Podczas gdy kurczak odpoczywa, rozgrzać masło w małym rondlu na średnim ogniu, aż się stopi.
Dodać mąkę i mieszać, aż mąka po prostu zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Dodaj zastrzeżone krople, ubijając stale, aby pozbyć się wszelkich grudek.
Dodaj pozostałą filiżankę wywaru, stale ubijając. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać kurczaka z sosem i boki według uznania.