Bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego
Bochenek z nasion orzecha włoskiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis wegetariański lacto ovo służy 12 i kosztuje $1.6 za porcję. Mieszanka saszetki łatwe pieczenia drożdży, brązowy chleb mąki, nasion i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego, Bochenek Ze Śliwkami Słodowanymi, oraz Jak zrobić Bochenek nasion.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąki, skrobię ziemniaczaną, gumę ksantanową, drożdże, cukier i 1 łyżeczkę soli.
Mleko, olej i ocet wymieszać w osobnej misce, następnie dodać do suchych składników i wymieszać, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Przykryć luźno olejowaną folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Zagnieść w większości nasion i orzechów włoskich. Kształt w duże okrągłe naoliwione ręce pomoże.
Rozwałkować w pozostałych nasionach i orzechach, a następnie unieść na blachę do pieczenia. Ponownie luźno przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić na 1 godzinę więcej.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec chleb przez 15 minut, następnie zmniejszyć piekarnik do 190C / 170C fan / gas 5 i kontynuować pieczenie przez 30 minut, aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu na podstawę. Pozostaw na stojaku z drutu do ostygnięcia, owinięty czystym ręcznikiem do herbaty, co pomoże utrzymać Bochenek miękki.