Boccone Dolce
Boccone Dolce może być tylko przystawką, której szukasz. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, bitą polewę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Boccone Dolce, Boccone Dolce, oraz Malinowy Boccone Dolce (Słodki Pyszczek).
Instrukcje
Umieść pergamin na 2 arkuszach do pieczenia. Narysuj 3 (8-calowe) koła na papierze. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego, sól i ocet mikserem z dużą prędkością, aż się spieni; dodaj wanilię. Powoli dodawać cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów i rozpuszczenia cukru (około 2 do 4 minut).
Podziel bezę równomiernie pomiędzy 3 narysowane okręgi.
Rozłóż równomiernie na koła za pomocą tylnej części łyżki.
Piec w temperaturze 275 przez 1 godzinę lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić w piekarniku co najmniej 4 godziny. Ostrożnie wyjąć z papieru.
Połącz chipsy czekoladowe i wodę w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 35 sekund; mieszać do gładkiej. Odstawić na bok (nie pozostawić do ostygnięcia).
Na talerz wyłożyć 1 warstwę bezy. Dokładnie rozprowadzić 1/2 roztopionej czekolady na bezę.
Rozłóż 1/3 ubitej polewy na czekoladzie; wierzch z 1/2 szklanki truskawek i 1/2 szklanki jeżyn. Powtórz warstwy raz. Wierzch z trzecią bezą, a pozostałą bitą polewą rozprowadzić. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi truskawkami i jeżynami przed podaniem.